neděle 29. června 2014

JABLEČNÝ DROBÉNKOVÝ KOLÁČ

























Tento koláč se určitě stane jedním z mých obíbených veganských moučníků. Zároveň také začínám opěvovat silken tofu, které je naprosto geniálním výrobkem a posouvá veganské pečení o laťku výše. Pokud jste ho ještě nezkoušeli, radím sehnat co nejdříve. A teď už k receptu jablečno skořicového slaďounkéo koláče.

























 
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru kristal,3 jablka, lžícerostlinnéo másla nebo margarínu, prášek do pečiva, voda, skořice, vanilkový cukr,skořicový cukr, olej, cukr moučka, citron, půl vanilkového pudinku a troška kurkumy pokud chcete mít koláč hezky žlutý

Postup:
Smíchejte mouku, cukr kristal, kurkumu, trošku skořice a prášek do pečiva. Poté vlijte rozpuštěné rostlinné máslo a po troškách i vodu. Vypracujte drobénku. Dvě třetiny namačkejte do vymazané a vysypané koláčové formy.

Silken tofu rozmixujte s olejem, přidejte vanilkový cukr a cukr moučka, trochu citronové šťávy a půlku vanilkového pudinku. Tuto "tvarohovou hmotu" lijte na připravené těsto. 

Jablka oloupejte a nasttrouhejte. Smíchejte se skořicovým cukrem a vysypte na koláč.
Poté na jablka rozprostřete zbytek drobénky. 

Pečte v troubě vychřáté na 200° po dobu 45 minut.

Dobrou chuť ;)









































2 komentáře:

  1. Vypadá to nádherně ;) mohu se zeptat, kde a za jakou cenu kupuješ silken tofu??? Ještě jsem na něj nenarazila - ani při poslední návštěvě v Country Life :( díky moc!

    OdpovědětVymazat