pondělí 12. května 2014

ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S JABLKY



Slunce je tu a s ním i doba čersvých a šťavnatých salátků! 
V posledním roce jsem měla možnost několikrát ochutnat na první pohled zvláštní sladko slané salátové kombinace jako meloun - cibule, či quinoa - granátové jablko. Musím říct, že mě podobné kombinace měly snahu odradit, ale po ochutnání jsem zjistila, jak moc jsem se pletla!
A tak sladko slaným salátkům zdar!

A zde je jeden z mých vlastních výtvorů. Nechci se tu příliš vychvalovat, ale byl opravdu dobrý, takže doporučuji skočit pro ředkvičky a do toho!



Ingredience:
Svazek ředkviček, 2 jablka, 10 cm pórku, limetka, olivový olej, slunečnicová semínka, pepř, sůl, sušený česnek, bazalka a med, či váš oblíbený sirup (myslím si, že i třtinový cukr by dodal tu správnou chuť)

Postup:
Jablka a ředkvičky nakrájejte na kostičky, pórek najemno, slunečnicová semínka opražte. Vše smíchejte, přidejte limetkovou šťávu, olivový olej, koření a med či sirup. Dobře dochuťte, nebojte se přidat soli i koření více než méně a uvidíte, že budete spokojeni.
Dobrou chuť!



1 komentář:

  1. Ten vypadá lahodně :) A kombinace meloun-cibule, to opravdu chutná dobře? :O Dala bys sem recept, prosím? (meloun baštím v obrovském množství, takže není naškodu vyzkoušet z něj něco nového - krom toho, že ho jim furt samotnej :D) :)

    OdpovědětVymazat