středa 9. dubna 2014

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ VEGANSKÝM UZENÝM




















Stali jste se vegankou nebo veganem a chybí vám pravá česká klasika? Nezoufejte! Skoro všechny recepty lze upravit do jejich "etické" verze.  A toto je rozhodně jeden z nich. Vizuálně i chuťově je originálu velmi podobný. Budete se oblizovat až za ušima! Sláva vzpomínkám na školní jídelnu!! ;)

























Ingredience:
Na těsto: 600g uvařených brambor, 100g hrubé mouky, 100g krupice, sůl

Na náplň:  2 cibule, Rostlinná uzenina (Já použila "Klobásu" od Salve natura), kmín, česnek, pepř, sůl, olej

Na špenát: mražený špenát, cibule, česnek, kmín, pepř, sůl, muškátový oříšek, trocha sojové smetany

Postup:
Nastrouhejte brambory a smíchejte s hrubou moukou, krupicí a trochou soli a propracujte. (Já dělala vše hodně od oka, těsto musí začít držet hezky při sobě.) Poté dejte na chvíli vychladit.

Na jemno nakrájenou cibuli dejte smažit do rozpáleného oleje, přidejte koření a nakrájenou rostlinnou uzeninu. Nakonec přidejte česnek a sůl a dochuťte.

Nakrájenou cibuli si dejte smažit i do dalšího kastrůlku, přidejte koření a špenát, povařte jen tak dlouho, jak je nutné, ať  se ve špenátu zachová co nejvíce látek. Ještě dochuťte a dosolte a přilijte trochu sojové smetany.

Těsto rozválejte na válečky a ty rozkrájejte. Z každého dílku udělejte placičku, kterou naplňte "uzenou směsí" a krásně zabalte. Poté všechny knedlíčky vhoďte do vařící vody a nechte bublat asi 15 minut.

Dobrou chuť! 

1 komentář:

  1. Můžu se zeptat cca kolik knedlíků vyjde z uvedeného množství surovin? :)

    OdpovědětVymazat